Bitcoin’s priskorrelasjon med gull har nådd et høydepunkt hele tiden, noe som har ført til gårsdagens fall.

Supportere berømmer BTC for utviklingen som et verdikapital

Bitcoin markedskorrelasjon med gull har nådd et høydepunkt gjennom tidene, noe som har ført til at krypto-eiendelen er berømmet for sitt verdibutikkpotensiale.

I følge en tweet publisert av profesjonelle dataanalyser og kryptohandelsselskaper Skew, har bitcoin en måneds korrelasjon med gull nådd et høydepunkt hele tiden. Selskapet rapporterte at korrelasjonen ga støtte for bitcoin’s „butikk av verdi-fortelling“ og et passende alternativ til inflasjonsutsatt fiat.

Charles Edwards, grunnlegger av det digitale aktiva-algotradingfirmaet Capriole Fund, gjentok følelsen av at bitcoin vokste frem som „digitalt gull.“ I følge Edwards har BTC-Gold-korrelasjonen en tendens til å øke i perioder med markedsrisiko, nesten fordoblet før bitcoin’s høydepunkter på hele tiden.

Til tross for det positive følelsen til bitcoin som verdibutikk, var Edward’s også raskt med å påpeke at gull kunne forstyrre bitcoin’s pris

I følge Edwards dyppet prisen på bitcoin 5 prosent 11. august i låsetrinn med prisen på gull, som gjennomgikk en dypp i verdi.

Edwards advarte også om at verdensøkonomiene ble styrt av tilførsel av billioner i kapital, og konkluderte med at markedet ble holdt sammen av „bare trykkpressen.“