1. PayPal introducerar kryptohandel
I oktober, efter månader av spekulation, introducerade PayPal kryptoköp och försäljning till 325 miljoner användare. Evenemanget markerade en av de största adopteringsberättelserna i kryptohistorien. Även om PayPals funktioner för närvarande är begränsade planerar företaget att erbjuda fler funktioner i framtiden, så den här historien kan fortsätta att locka uppmärksamhet långt fram till 2021.

2. Bitcoin träffar en ny all-time high
I slutet av november nådde Bitcoin ett nytt rekordhögt värde på 19 800 dollar. Priset på Bitcoin har fluktuerat sedan dess, vilket gör investerare och analytiker osäkra på om priset kommer att fortsätta att stiga, eller om priset kommer att kollapsa som det gjorde under 2018: s marknadskrasch. I vilket fall som helst är $ 19 800 det högsta priset Bitcoin har nått sedan december 2017.

3. Bitcoins halvering
Bitcoin halverade sina gruvbelöningar i maj, vilket avskräckt gruvdrift och minskad inflation. Detta sker vart fjärde år och är avsett att hålla Bitcoin-priserna ganska höga genom att balansera utbud och efterfrågan. Kombinerat med prissvängningar kommer detta att ha en komplex effekt på Bitcoin Bank-gruvindustrin, som kommer att behöva fortsätta att göra vinster.

Bitcoin Devs-communityn är orolig efter att stora programvarusårbarhet upptäcks
Bitcoin Mining Del 2: En insiktsfull intervju med TMGcores JD Enright
4. Black Thursday Crash
Mellan februari och april 2020 kraschade den globala aktiemarknaden på grund av olika faktorer kring COVID-19-pandemin och oljepriskriget Ryssland – Saudiarabien. Den 12 mars inträffade en särskilt dramatisk krasch, och den utvidgades till kryptovalutamarknaden. Bitcoin-priserna sjönk med cirka 50%, med priser så låga som $ 5000. Även om Bitcoin-priserna återhämtade sig, orsakade händelsen oro bland investerare.

5. Twitter Hacker stjäl Bitcoin
I juli tog en hacker över kontona för flera verifierade Twitter-användare, inklusive de som tillhör företag och individer som Apple, Uber, Bill Gates och Jeff Bezos. Hackaren genomförde attacken för att vilseleda användare till att skicka Bitcoin till en bedräglig kampanj. Även om strategin tog in mycket lite pengar (drygt 121.000 dollar) är attacken anmärkningsvärd eftersom en mer dold Twitter-attack kunde ha haft bredare effekter på politik, PR och andra frågor.

6. Coinbase Backlash
Coinbase fick i år kritik för sitt beslut att begränsa politisk aktivitet bland sina anställda. Företaget tillkännagav planer på att ta en opolitisk hållning i september, ett beslut som fick massor av motreaktioner. I slutet av november publicerade New York Times en kritisk artikel om företagets behandling av svarta anställda.

Inte relaterat till detta lockade Coinbases beslut att leverera övervakningsverktyg till den amerikanska regeringen också kryptosamhällets ilska, som är motståndskraftig mot spårning. Allt detta gav ett dåligt år för Coinbases offentliga image.

7. VISA letar efter nya kryptomöjligheter
I juli bekräftade betalningsjätten VISA sin avsikt att reglera kryptovalutabetalningar genom att arbeta med befintliga blockchainföretag som Coinbase och Fold. Mottagandet av dessa nyheter var blandat. Vissa tror att VISA: s deltagande kommer att hjälpa krypto att få mainstream-antagande. Kritiker hävdar dock att VISA kan lägga till en central kontrollpunkt och störa den kostnadsfrihet som Bitcoin siktar på.

8. DeFi-explosionen
Mängden kryptokurrency låst i decentraliserad ekonomi (DeFi) applikationer skyrocketade från och med i sommar. Det totala låsta värdet för alla Ethereum-appar började på cirka 700 miljoner dollar i början av januari. Nu, i november, har nästan 15 miljarder dollar deponerats, vilket motsvarar en tjugofaldig värdeökning. Med lanseringen av Ethereum 2.0 kunde DeFi växa ännu större tack vare snabbare transaktioner och lägre avgifter.

9. Kinas Bank Stablecoin
Folkets Bank of China arbetade gradvis mot att lansera en digital yuan i år. Även om ansträngningen inte är klar, kom ämnet upp flera gånger i år. Framför allt fick kinesiska medborgare tidig tillgång till token genom ett lotteri på 1,5 miljoner dollar i oktober. Även om det inte finns något officiellt lanseringsdatum ännu kan nästa år se landet officiellt lansera myntet och göra det tillgängligt för allmänheten.

10. Facebook tum närmare att starta
Slutligen kommer Facebooks kryptovalutaprojekt närmare lanseringen. I början av december omprofilerades projektet till Diem (tidigare Våg) och tillkännagav planer på att lansera sitt USD-stödda stablecoin i januari. Den här nyheten kommer efter ett och ett halvt års regleringsproblem. Ändå kommer Facebooks Diem-mynt att markera det som onekligen är en milstolpe: den första kryptovalutan skapad av ett „Big Five“ -teknikföretag.